Egy újonnan induló filmsorozat reklámozásához választott náci szimbólumokat az amerikai cég.

Sokan a közösségi médiában fejezték ki ellenszenvüket az Amazon legújabb reklámkampányával szemben, mellyel a hamarosan induló „High Castel” nevű filmsorozatot igyekeznek népszerűsíteni New York metróiban – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

ny_metro_plakat

A sorozat alapjaként Philip K. Dick „Az ember a Fellegvárban” című regénye szolgált, melynek történetében a tengelyhatalmak válnak a második világháború győzteseivé, így Németország és Japán uralkodik az Amerikai Egyesült Államok felett. A fiktív forgatókönyv bemutatása céljából az Amazon úgy döntött, hogy a Times Square és a Grand Central állomás közötti szakaszon közlekedő metrók üléseit náci és japán szimbólumokkal borítja be. Az Algemeiner értesülései szerint december közepéig maradnak majd a reklámeszközök, ahogy a karlendítő Szabadságszobrot ábrázoló 260 plakát is látható lesz néhány hétig.

ny_metro

A felkavaró kampány ellen többen szót emeltek – köztük New York polgármestere is, aki szerint az Amazonnak „el kellene tüntetnie” a reklámokat. Bill de Blasio azt mondta, a hirdetések „felelőtlenek és sértőek a második világháború, valamint a Holokauszt túlélői, azok családjai és számtalan más new york-i számára”.

Az Amazon eddig nem reagált a kritikákra.

zsido.com

Képek forrása: jpost.com/twitter.com

Megszakítás