Olyan ez, mint egy népmese: egyszer volt, hol nem volt élt egyszer egy Jobbikos, aki cigányozott. Megharagudott rá a főjobbikos, és elküldte háromnapos tanulmányútra az egyszeri Jobbikost a Jobbikos díszcigányhoz. Hanem aztán kiderült, hogy cigányság ide vagy oda, ő is csak rasszista, hiszen a díszcigány Jobbikos meg zsidózott jóízűen. Erre aztán a rabbi mindnyájukat meghívta egy pálinkára, hogy elbeszélgessenek a toleranciáról. Ha meg nem hívta volna, az én mesém is továbbtartott volna.

Kötél János, a Jobbik frissen megválasztott mezőtúri önkormányzati képviselője még Jobbikos mércével is túlzásba esett a facebook oldalán megjelentetett cigányellenes tartalmakkal. Erre utal, hogy Vona Gábor elhatárolódott a kijelentésektől és Kötélt három napra beköltöztette a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz. Itt azonban nem várt fordulatot vett a történet: Jónás ugyanis a facebook oldalán antiszemita kommentárokat posztolt.

Köves Slomó rabbi frappánsan zárta rövidre a történetet: „Ha három napra nem is, de egy «kóser szilva társaságában» mindkettőjüket szeretettel látom egy ismeretterjesztő beszélgetésre. Előtte érdemes lesz egy-két alapfogalmat tisztázni, különösen a hivatkozott Bibliára vonatkozóan…” – írta saját facebook oldalán.

Az ATV Start vendége Köves Slomó rabbi

 

Megszakítás