A Trigo, egy tel-avivi székhelyű startup, pénztárgép nélküli technológiát kínál élelmiszerüzletek számára és nemrég jelentette be a nagy hírt, hogy a német Netto Marke-Discount-lánccal együttműködve hibrid működésű boltot hoznak létre Münchenben – írja a nocamels.

 

Netto Marke-Discount/Wikipédia

 

A vállalkozást 2018-ban alapította egy testvérpár, Michael és Daniel Gabay. A cég által fejlesztett mesterséges intelligencia alapú technológia zökkenőmentes vásárlási élményt nyújt azáltal, hogy a vevők – miután a belépésnél leolvastak egy QR-kódot a telefonjukra letöltött applikáció segítségével – szabadon pakolhatják az árucikkeket kosarukba és anélkül távozhatnak, hogy a pénztárhoz kellene menniük fizetni.

Micsoda álom! Sem sorban állás nincs, sem koszos szalagra a papírból kicsúszott kenyér és még csak verseny sem a kasszással, hogy tudja-e gyorsabban blokkolni a termékeket, mint ahogyan a vevő pakoli azokat. 

Thisisalecx Cashier GIF – Thisisalecx Cashier – Discover & Share GIFs

The perfect Thisisalecx Cashier Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

A menet úgy néz ki, hogy a vevő az alkalmalmazás letöltésével egy időben regisztrál egy bankkártyát is, vagy bármilyen onilne-számlát (pl.: PayPal), amelyről a vásárlás összegét automatikusan levonják miután elhagyja a boltot. A Trigo a már meglévő szupermarketeket teljesen automata vagy hibrid áruházakká alakítja át, a mennyezetre szerelt kamerák és a mesterséges intelligencia alkalmazásával. Ha nem tudja elképzelni hogy működik ez a való életben, nézze meg az alábbi kisfilmet róla. 

The Trigo-powered seamless shopping experience

Trigo uses the most advanced AI and computer vision technology to remove checkout lines. Our Easyout™ solution opens new paths to delight shoppers and ensur…

 

 

A Németország-szerte több, mint 4000 üzlettel rendelkező Netto Marke-Discount a világ egyik legnagyobb élelmiszerlánca, az EDEKA Csoport tulajdonában van. A cég olyan megoldást kért az izraeli vállalkozástól, amely teljes mértékben összhangban van a rendkívül szigorú német adatvédelmi szabályozással. A Trigo technológiája megfelel a GDPR-irányelveknek, hiszen megőrzi a vásárlók anonimitását, nem teszi beazonosíthatóvá a vevők bolton belüli mozgását és termékválasztási adataikat, valamint nem használ biometrikus és arcfelismerő rendszert. 

Az izraeli vállalat a közelmúltban más nagy, kiskereskedelmi cégekkel, például a Tescóval, a REWE-vel és az ALDI Norddal is partnerségre lépett Európában, továbbá előrehaladott tárgyalásokat folytat számos lánccal az Egyesült Államokban is.

Nyitókép: vásárlás az automatizált üzletben (forrás: Trigo)