Minden 3 bölcsődésre egy gondozónő

A Chábád Lubavics óvodában lehetőség nyílt öt gyereknek évi ösztöndíjat – vagyis teljesen ingyenes részvételt – biztosítani. Az érdeklődőket kérjük, hogy három héten belül jelentkezzenek. Az óvodában egyéni foglalkozás van; három gyerekre jut egy óvónő (részletek a … oldalon).

 

A gyerekek a hónap eleje óta a Nagyünnepekkel kapcsolatos ismereteket tanulják. Megismerik az egyes ünnepek legfontosabb szokásait, énekeit. Ezenkívül a nagycsoportos gyerekek elkezdték az iskolaelőkészítő programot, hogy jövő szeptemberre felkészüljenek az általános iskola első osztályára.

Az első szülői értekezleten a szülők megtudhatták, mivel foglalkoznak majd gyermekeik az év során a vallási, illetve a világi program részeként.

Mitől jobb a Gán Menáchem óvoda minden másnál?

 

Új, amerikai stílusú és módszerű óvoda működik Budapesten, a GÁN MENÁCHEM, amit a Chábád Lubavics – Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület hozott létre és működtet. Azok a gyerekek akik három éves korukban bekerülnek ebbe az óvodába, mire iskolába mennek már tudnak héberül írni, olvasni, és angolul is beszélnek.

Az ősi zsidó hagyományok alapján a három éves gyereket apja Tórára tanítja. Így a zsenge gyerek játszva sajátít el olyan tudományokat, amikkel társai csak az iskolában ismerkednek meg.

Nálunk nem olyan zsúfolt, mint a legtöbb pesti óvoda, ahol a gyerek mint egyén, elvész a tömegben. Itt majdnem minden három gyerekre jut egy szakképzett óvónő és így “minden gyerek király”.

Amit még elmondhatunk röviden óvodánkról:

* Magánóvodánk, zöldövezetben, egészséges környezetben működik.

* Harmadába kerül mint más hasonló intézmények.

* Minden nap frissen főzött, ízletes kosztot kapnak a gyerekek.

* Óvodánkban amerikai módszerekkel bővített magyar tantervek alapján foglalkozunk a gyerekekkel akik már egészen fiatal koruktól megismerkednek a számítógéppel is.

Szakképzett óvónők foglalkoznak a 3-6 éves gyerekekkel, feltárva előttük egy ismeretlen világot. Ez a foglalkozás ötvözi a hazai miliőt a hamisítatlan zsidó hagyományokkal és az amerikai fejlett technikával. Az a gyerek tehát, aki hozzánk jár óvodába, az iskolában játszi könnyedséggel halad majd előre, miután veleszületett tehetségét nálunk csiszolta, fejlesztette.

Bölcsődét is működtet, segítve a fiatal anyáknak, ha, amellett, hogy nem akarják karrierjüket feladni, biztosra akarnak menni abban is, hogy kisgyermekük megfelelő zsidó kezekben van.

Információ és beiratkozás Batshevá Oberlandernél, telefon: 395-4470 (a délelőtti órákban); 268-0183 (délután és az esti órákban)

Megjelent: Egység Magazin 6. évfolyam 26. szám – 2014. július 29.