Kis lépés az adózónak, nagy lehetőség az egyházaknak és a civilszervezeteknek.

Az 1% felajánlása a segítségnyújtásnak az a formája, amely az adakozónak semmibe sem kerül. Adónk mindenképpen az államkasszát gyarapítja, azonban ezzel a kis részével szabadon rendelkezhetünk. Az 1% a civil szervezeteknek és egyházaknak óriási segítséget jelent.

Adónk 1%-os felajánlásával nem csak pénzbeli hozzájárulást nyújtunk a kiválasztott szervezetnek, hanem annak értékei és céljai mellett is kiállunk, ráadásul a felajánlások számának alakulása fontos visszajelzés az egyházak számára is hitéleti és egyéb tevékenységük vonatkozásában.

A jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy adónk 1%-át egy egyház és egy másik 1%-át egy társadalmi szervezet javára ajánljuk fel. Fontos tudnunk, hogy ez a lényegében kétszer 1% nem kapcsolódik egymáshoz. Ennek köszönhetően lehetőség van arra is, hogy csak egyházunk vagy csak alapítványunk javára rendelkezzünk akkor is, ha a másik 1%-ot már más szervezetnek szánnánk.

Ajánlja fel Ön is 2016-ban 1+1%-át az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány számára.

 

EMIH technikai szám: 1287

Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány adószám: 19663038-1-42

 

Megszakítás