EGYSÉG 1. SZÁM
1990. szeptember – Tisri 5751
ÁLLAMFŐI ÜDVÖZLET
Ros Hásáná, a zsidó újév alkalmával, a magyar állam- és kormányvezetők üdvözölték a zsidó közösséget és boldog újévet kívántak neki. A zsidóság köszönetét Dr. Schőner Alfréd főrabbi tolmácsolta.
MEGNYÍLT A ZSIDÓ ISKOLA
42 esztendős kényszer-szünet után megnyílt Pesten a Reichmann Alapítvány által létesített zsidó iskola. A 13 osztályos iskola, mely a Wesselényi u. 44. alatt működik, 450 zsidó gyereknek ad alapfokú zsidó nevelést. Izraelből nyolc tagú tantestület látja el a zsidó tárgyak oktatását, Dr. Frisch Efrájim vezetésével.
ÚJ IGAZGATÓ AZ „ANNA FRANK” ÉLÉN
A magyarországi zsidó hitközségek ideiglenes vezetősége, aki az Anna Frank gimnázium tulajdonosa, kinevezett egy új igazgatót az Intézet élére, miután az eddigi igazgató, Dr. Schőner Alfrédné lemondott. Az újonnan kinevezett igazgató – Berend T. Rózsa – elfoglalta hivatalát.
MAGYAR-ZSIDÓ DIÁK „BRISZ”-E TORONTÓBAN
H. P., magyar zsidó diák, aki nemrég kezdte meg tanulmányait a torontói egyetemen, az ottani lubavitsi kiküldött, Rabbi Z. Aronoff által körülmetélési szertartáson ment keresztül, majd egy héttel később Bár-Micvá is lett. Kiderült, hogy H. P. eredeti zsidó neve Menachem Mendl.
CSERNOBILI GYEREKEK KFÁR CHÁBÁDBAN
Csernobilból és környékéről 200 zsidó gyerek nemrég az izraeli Kfár Chábádba érkezett, hogy ott orvosi vizsgálatokon menjen keresztül, és zsidó, valamint általános tanulmányokat végezzen.

Megjelent: Egység Magazin 1. évfolyam 1. szám – 2014. július 22.