MI ÚJSÁG?
 
A LUBAVICSI REBBE MEGNYUGTATTA IZRAELT:
Nem eshet bántódása. A perzsa-öbölbeli helyzet feszültséget keltett Izraelben is: az irakiak gáztámadásától tartva gázmaszkokat osztottak ki, és megtették a szükséges védelmi intézkedéseket. A nép aggodalma azonban csak akkor csökkent, amikor a sajtó és a televízió közölte a lubavicsi rebbe, Menáchém Schneurson véleményét, aki kijelentette, hogy nincs ok aggodalomra, mert Erec Jiszráél az Örökkévaló védelme alatt áll: Izrael ellenségeit utoléri végzetük, anélkül hogy akár egy zsidónak is haja szála görbülne. A rebbe az őszi nagyünnepek idején mondotta ezt hívei előtt, akik New York-i udvarában nagy számban keresték fel őt.
Arra a kérdésre, hogy szükség van-e egyáltalán gázmaszkokra, azt válaszolta: nem fogják használni őket, de mindenkinek legyen, mert nem vezet jóra, ha az ember kivonja magát a közösségből. Ha mindenki kap gázmaszkot, az ő hívei se legyenek kivételek.
GONDOLATOK A BIBLIÁRÓL
Mózes öt könyvével, valamint az ehhez kapcsolódó Midrás-, Tálmud– és chászid filozófiai magyarázatokkal ismerkedhet hétfőként, 19.00 és 20.00 óra között Budapest ez idáig egyetlen Chábád Házában (VII., Wesselényi u. 4. I/1.).
Érdeklődni a 268-0183-as telefonszámon lehet, az előadásokat tartó Oberlander Baruch rabbinál.
Minden zsidó testvérünket szeretettel várjuk!
BEVEZETÉS A ZSIDÓ JOGBA
címen előadás-sorozatot indított az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának római jogi tanszéke.
Az előadások, amelyeket neves hazai és külföldi rabbik és professzorok tartanak ‑ a bevezetés meghívott előadója Raj Tamás főrabbi, az eddig elhangzott két előadásé Baruch Oberlander rabbi volt ‑ minden szerdán 16.00 és 17.30 között kerülnek megrendezésre az V., Egyetem tér 1‑3. alatt, a félemeleti 101. teremben (római jogi tanszék).

Megjelent: Egység Magazin 1. évfolyam 2. szám – 2014. július 22.