Több késszúrással támadt zsidó áldozatára az arcát eltakaró merénylő egy kóser pizzéria környékén.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba Natan Grafot csütörtök éjjel a késeléses támadás után – adta hírül a Jerusalem Post. Az olasz Chabad közösség tagja, helyi idő szerint este fél kilenc környékén tartózkodott Milánó főként zsidók lakta környékén, amikor a Carmel nevű kóser pizzéria előtt rátámadt az elkövető.

„Hála Istennek nincs életveszélyben” – nyilatkozta Moshe Shaikevitz rabbi, a helyi Chabad Központ vezetője, akinek információi szerint a közelben tartózkodó izraeli diákok siettek Graf segítségére, miután meghallották kiáltásait.

A támadás egyik szemtanúja megpróbálta elfogni az elkövetőt, akinek az arca részben el volt fedve, azonban elmenekült a helyszínről és pontos kilétét nem árulta el a rendőrség. A The Local Italy nevű hírportál azt írja, hogy arab származású nő volt a támadó.

„Mindig rendőri védelem őrzi a Chabad közösség iskolája előtti részt, a zsinagógákat és más zsidó intézményeket, valamint létezik egy helyi zsidó védelmi csoport is” – hangsúlyozta Shaikevitz rabbi a történtek kapcsán. „Mindannyian reméljük és imádkozunk azért, hogy ne történjenek ehhez hasonló dolgok a jövőben” – tette hozzá.

zsido.com

 

Kép forrása: thelocal.it

Megszakítás