Egy bírósági döntés lehetőséget ad a zsidók megölését helyeslő feliratok elhelyezésére a tömegközlekedési eszközökön New Yorkban.

Egy kerületi bíró döntése szerint a New York-i tömegközlekedési vállalat, a Metropolitan Transportation Authority (MTA) köteles elhelyezni járművein azokat a hirdetéseket, melyek zsidókat meggyilkoló muszlimokra utalnak – adta hírül a Jerusalem Post.

John Koeltl, manhattani bíró annak ellenére döntött a hirdetések megjelenése mellet, hogy azok sokak szerint súlyos erőszak és terror veszélyét okozhatják a városban. Koetlt érvelése szerint azonban az American Freedom Defense Initiative (AFDI) szervezet hirdetései a szólásszabadságról szóló alkotmánykiegészítés védelme alatt állnak, így kikerülhetnek a buszokra.

A reklám egy arcát és fejét sállal eltakaró, fenyegető férfit ábrázol, mellette a következő idézettel: „Megölni a zsidókat olyan imádat, ami közelebb visz minket Allahhoz. Ez az ő dzsihádja. És a tiéd mi?”.

A hirdetésben továbbá szerepel egy felirat, mely szerint a közölt tartalom nem tükrözi az MTA hivatalos álláspontját. A közlekedési vállalat korábban számos alkalommal nyújtott felületet politikai vitákban, illetve az AFDI más hirdetéseit is megjelentette már a múltban.

Koeltl szerint az MTA és elnöke, Thomas Prendergast „alábecsülik a New York-iak toleranciáját és túlbecsülik a hirdetések lehetséges hatásait”. Hangsúlyozta, hogy korábban sem Chicagóban, sem San Franciscóban nem történtek atrocitások a hirdetések megjelenését követően.

A bíró 30 napos türelmi időt rendelt el a hirdetések elhelyezésére, így az állami kézben levő vállalatnak lehetősége van fellebbezni a döntéssel szemben.

Kép forrása: http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Judge-orders-NY-transit-agency-to-run-Killing-Jews-ad-398841