A tulajdonos beszámolója szerint nemcsak zsidók körében lett hamar népszerű a kóser gyorsétterem.

Kosher Pita Grill néven nyílt meg Ecuador első kóser étterme az ország legnagyobb városában, Guayquilben, ahol közel harminc zsidó család él – írta a Jewish Telegraphic Agency.

„Nekünk, zsidóknak nem volt olyan hely, ahol ehettünk volna. Szóval meggyőztem a helyi zsidó közösségek vezetőit, hogy hadd nyíljon egy étterem” – mondta Ofir Belaishe ecuadori üzletember, aki négy éve költözött a városba és azóta esténként kóser shawarmát árul a helyi zsidók számára.

A chábád rabbi segítségével működtetett étterem megnyitása után egy hónappal Belaishe úgy döntött, hogy még nagyobb hangsúlyt fog helyezni a közönség bővítésére a zsidó vendégeken túl is – habár szombatonként továbbra is zárva tartanak majd.     

koser_ecuador

 

„Az étterem nem csak zsidók számára áll nyitva” – mondta az egyik vendég, aki kiemelte az étterem tisztaságát és a tálalást. „Néhányan úgy jönnek ide, hogy azt hiszik, ez csak egy újabb egyedi gyorsétterem”.

Az elmúlt három év során Ecuadorban komoly fejlődésen ment keresztül a kóser ételkínálat. Korábban nem volt jellemző, azonban napjainkban már a szupermarketek polcain is megtalálhatóak a zsidó étkezési szabályoknak megfelelő élelmiszerek a dél-amerikai országban.

zsido.com

 

Képek forrása: Facebook

Megszakítás