„Ez a 130 m2-en elterülő, különleges üzlet Dubaj belvárosában fekszik, csupán néhány percre a világ legmagasabb épületeként számon tartott Burdzs Kalifától, és magas minőségű kóser termékeket kínál, melyek elsősorban Izraelből, Európából és az Egyesült Államokból érkeznek” -mondta a lubavicsi küldöttként érkező, majd az ország főrabbijának választott Levi Duchman – írja a JNS.

A Rimon (gránátalma) nevet viselő szupermarket megnyitóján több mint száz ember vett részt. Az érdeklődés nem meglepő: a Trump elnök kezdeményezésére létrejött, az arab világ és Izrael megbékélését elősegítő Ábrahám-egyezmény aláírása után rendkívüli módon felpezsdült a zsidó élet az Emirátusokban. Igen jelentős lett az izraeli beutazó turizmus és számos izraeli és zsidó üzletember költözött az országba, aki közül sokaknak fontos a kóser élelmiszerek megléte.

„Egy csodálatos és egyre csak növekvő közösség működik itt, mely nagyon hálás a Emirátusok kormányának és a helyi hatóságoknak a jóindulatú és segítőkész hozzáállásért. A már egy évtizede tartó építkezésnek köszönhetően számos intézmény segíti a helyi és a látogatóba érkező zsidók igényeinek kielégítését, legyen szó a szombat méltó megtartásáról, ünnepségek szervezéséről vagy a kóser élelmiszerek beszerzéséről itt Dubajban és az Emirátusok más településein is”

– mondta Duchman rabbi.

„A központi fekvésű élelmiszerboltban kiváló minőségű marha- és csirkehús is elérhető, s minden termék megbízható kósersági igazolással rendelkezik. Hamarosan készételeket is árusítanak majd péntekenként, hogy ezzel könnyítsék meg a szombatra való felkészülést” – tette hozzá.