Meredek összeesküvés-elmélettel állt elő egy amerikai politikus. A korábbi kongresszusi képviselőnő szerint a franciaországi és a németországi terrorcselekmények mögött Izrael áll.

Cynthia McKinney a Twitteren posztolta elméletét, mondván: „Ugyanaz az izraeli fotós volt ott Nizzában és Münchenben. Mennyire valószínű ez? Emlékeznek a táncoló izraeliekre?…”.

A „táncoló izraeliek” egy régi konteó, ami arról szól, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások mögött valójában Izrael állt, amit az támaszt alá, hogy 5 állítólag letartóztatott izraeli férfi a tornyok lerombolását ünnepelte, a történet részletezésétől most eltekintünk.

Az amerikai politikusnő posztjában bizonyítékként említett fotós, Richard Gutjahr nem izraeli állampolgár, hanem az egykori Knesszet tag, Einat Wilf férje – olvasható a jta.org cikkében.

Wilf korábban az izraeli hadsereg hírszerzésének dolgozott. Richard Gutjahr valóban posztolt képeket, mindkét támadás helyszínéről. Cynthia McKinney ezekből az információkból vonta le a maga következtetését.

Ezt az összeesküvés elméletes „csemegét” a Magyar Idők című lap is megírta, azzal a kérdéssel zárva a cikket, hogy vajon a francia és a német rendőrök elbeszélgettek-e már a fotóssal?

Ezt mi nem tudjuk, de ha elbeszélgetnek vele, akkor feltehetnék neki a következő kérdést is: annak az államnak, amelyik még arra is képes, hogy iszlamista radikálisokat felhasználva hajtson végre bonyolult merényleteket Európa-szerte, nincs két darab Izraelhez nem köthető fotósa?

Kép: gmx.at