Már megint a zsidó járt jól.

A hó elején Rison Lecionban megkéselték Dániel Kohént. Miután a felsőtestén több késszúrással kórházba szállították, az orvosok daganatot találtak a bélrendszerében.

A 31 éves Kohén a következőképpen idézte fel a terrorcselekményt, melyben két másik ember, közöttük egy 80 éves asszony is megsérült: „A munkanap közepén történt. A központi buszpályaudvarnál voltam. Vártam a buszt, nem láttam semmi gyanúsat. Tettem néhány lépést, majd hirtelen a terrorista rám ugrott és fojtogatni kezdett. Azt éreztem, hogy a nyakam mindjárt elroppan. Ekkor elővett egy kést, és megpróbált lefejezni. Próbáltam eltaszítani magamtól, mire megpróbált torkon szúrni. Elfordítottam a fejem, s így az állkapcsomat találta el, a fülem mellett. A földre lökött és végigszurkálta a bal oldalamat: a mellkasomat, a gyomromat és a vállamat.“ – idézte vissza az eseményeket az öt gyermekes, kósersági felügyelőként dolgozó apa.

„Amikor a mentő megérkezett, még magamnál voltam, de mire beértünk az Ászáf Hárofé kórházba, már elvesztettem az eszméletemet. Négy órás műtét várt rám. A beavatkozás jól sikerült. Kivették a lépemet és a májam egy kis darabját. A beleim is megsérültek. A feltárás során találtak egy daganatot a bélrendszeremben, amiről nem is tudtam. Kivágták, és összevarrták, amit kellett“ – tette hozzá.

Kohén elmondta, hogy a támadás előtti hetekben érzett némi fájdalmat a beleiben, de nem volt ideje foglalkozni a dologgal. „Úgy tűnik, hogy a merénylet mentette meg az életemet“.

A november eleji terrorcselekmény, mely az ország központi részén zajlott, azután vált híressé, hogy nyilvánosságra hozták egy biztonsági kamera felvételét. Ezen jól látszik, hogy a merénylőt üldöző járókelők ügyet sem vetettek egy földön fekvő idős asszonyra, sőt, voltak, akik átugrottak felette. A 80 éves Rachel Eisenkottot végül a mentősök látták el. Az eset óriási felzúdulást keltett az izraeli társadalomban.

 

Megszakítás