Életveszélyesen megsebesült egy izraeli rendőr Jeruzsálemben a Damaszkuszi kapunál. Késsel szurkálta össze a támadó, de mielőtt összeesett, még le tudott adni egy lövést az elkövetőre, aki szintén megsebesült.

A kiérkező mentős a Haaretz tudósítójának elmondta: egy 20 év körüli fiatalembert találtak a helyszínen, akinek a felsőtestén számos szúrt sérülés volt. Azonnal életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre és súlyos állapotban kórházba vitték. A fiatal rendőr már túl van a műtéten, állapota stabil.

Az izraeli rendőrség szerint az elkövető egy 18 éves palesztin, aki Ciszjordániából jött. Őt is kritikus állapotban vitték egy másik kórházba. A támadás után a környéket rendőrségi helikopterek fésülték át. Jeruzsálemben egyre feszültebb a helyzet, szombaton kövekkel dobáltak meg egy buszt és egy autót is, egy ember könnyebben megsérült. Ezzel az incidenssel egy 16 éves palesztin fiút hoztak összefüggésbe.

Májusban két zsidó fiatalt késeltek meg a jeruzsálemi óvárosban, túlélték a támadást. A palesztin elkövető elmenekült a helyszínről, de később elfogták.

A Jiszráél Béjténu (Izrael az otthonunk) párt vezetője Avigdor Lieberman a vasárnapi incidens után felszólította a kormányt, hogy tegyen hatékony lépéseket az izraeli polgárok védelmében, elsősorban a Hámász agresszív megmozdulásaival szemben. A politikus szerint az ilyen esetek és az újabb rakétatámadások a Gázai övezetből a gyenge kormányzás eredményei. Lieberman pár hónapja még a kormány tagja volt.

Munkatársunktól