Megjelent az Egység magazin 90. száma. A novemberi lapban betekintést nyerünk a lubavicsi Reb­­be, Menáchem Men­del Schneer­son vi­lági tanulmányaiba és megtudjuk, vajon van­nak-e háláchikus előírások az orvosválasztásra. Szót ejtünk technikai újdonságokról is, melyekről a Rebbe így vélekedett: „Az új technológiák kifejlesztésének végső célja az, hogy szent dolgokra használjuk őket… az a tény, hogy világi célokra is használhatók, sőt, akár olyan dolgokra is, melyek a szentség ellentétei, csupán arra szolgál, hogy használhassuk a szabad akaratunkat…”. Folytatjuk korábban megkezdett témánkat a magyarországi sírkertek helyzetéről: ezúttal egy civil összefogást mutatunk be a Kozma utcai zsidó temetőért. Véle­mény rovatunkban Kőszeg Ferenc tör­ténész publicisztikáját olvashatják Auschwitz em­lé­ké­nek továbbéléséről.

Olvasóink visszajelzéseiből tudjuk: értékelik és szeretik a megújult Egység magazint. Újságunk kiadása nekünk is nagy öröm, ahogy előfizetőink számának gyarapodása is. Kérjük, ha teheti, megrendelésével támogassa Ön is az Egység magazin megjelenését!

 

Fizessen elő most a www.fizetes.zsido.com oldalon a 2017-es évre, és a 2016-ban megjelenő további számain­kat ingyen postázzuk önnek. Újságunk korábbi lapszámait a www. zsido.com/egység oldalon találja meg elektro­nikus formában. További információ­ért hívja a 06 1 268-0183-as telefonszámot.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás