Az Egység magazin 157. számának mellékleteként megjelent a következő zsinagógai év falinaptára, mely az ünnepek és gyertyagyújtási időpontok mellett fontos, alapvető információkat is tartalmaz az évről. Aki azonban ennél bővebb információkra vágyik, annak is jó hírünk van, hiszen az új évre idén is elkészült a Luách, vagyis a füzetnaptár, amiben a zsidó év összes tudnivalója szerepel, időpontokkal, magyarázatokkal és a legfontosabb imákkal. Köves Slomó rabbival pedig az elmúlt évet értékelve arról beszélgettünk, hogy válságok vajon egy jobb világhoz vezetnek-e.

A naptárak mellett természetesen maga a magazin is izgalmas olvasnivalót kínál. A legutóbbi számában az őszi ünnepekre készülődünk: a lubavicsi Rebbe ünnepi üzenetével indítunk, majd a Jiddiskájt rovatban Joná próféta könyvébe mélyedünk el, valamint az újév ünnepi kellékeit vesszük sorra. Mispóche rovatunkban ünnepi mesével és ünnepi menüvel készültünk: ezúttal Észak-Afrikába utazunk a fűszerek nyomában.

Emellett folytatjuk az ismerkedést Debrecen zsidóságával, ellátogatunk a balatonőszödi zsidó menekültfaluba és bekukucskálunk az újra régi fényében tündöklő Vasvári Pál utcai zsinagógába is.

Tartalmas időtöltést kívánunk a lap olvasásához!

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás