A chábád hatalmas rendezvénnyel válaszol annak a két Long Island-i kamasznak, akik horogkeresztes, Auschwitz feliratú pólóban buliztak.

A New York-i Long Island chábád közössége rögtönzött összejövetelt szervez válaszul az interneten megjelent fotókra, amelyeken két gimnazista látható antiszemita feliratú pólókban, olvasható a ColLive internetes portálon. A fiatalok horogkeresztet és hatalmas Auschwitz feliratot festettek a pólójukra, amelyeken ezen kívül kisebb betűkkel az „irány a zuhany” felirat is olvasható volt.

A képek hatalmas vihart kavartak az interneten: míg volt, aki csak gyerekes csínynek tekintette a dolgot, másoknak az ereiben megfagyott tőle a vér. Az Commack gimnázium vezetősége bejelentette, hogy – bár az eset tanítási időn kívül történt – mégis kinyomozzák az ügyet, és a diákokat megfegyelmezik.

Tavaly szeptemberben ugyanennek az iskolának a diákjait nemi erőszak feliratú pólóban fotózták le a kampuszon.

Az eseményekre válaszul a helyi chábád szervezet vasárnapra különleges programot hirdetett, Sötétségből világosságot – az egység estje címmel. A megértés éjszakájának is nevezett eseményre a gimnázium diákjait és szüleiket várják. A program részeként több beszéd fog elhangzani, az előadók között egy holokauszt túlélő mellett Suffolk megye serifje és a rendőrség egy rasszizmussal kapcsolatos bűntényekre specializálódott nyomozója is szerepel.

Megszakítás