A francia nyomozók az amerikai hatóságokhoz fordultak, hogy segítsenek felkutatni a terrorista Amedy Coulibaly lehetséges cinkosait. A férfi januárban először egy rendőrnőt gyilkolt meg, majd másnap egy párizsi kóser boltban túszokat ejtett és közülük négyet megölt.

A bolt elleni támadást a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt vérontás napján követte el Coulibaly. Sajtóértesülések szerint a férfi a támadások előtt email-ben kapott utasításokat. A levél küldőjének személyazonosságát a rendőrség nem tudta megállapítani és azt is feltételezik, hogy eredetileg nem is Amerikából, hanem Szíriából jött az üzenet.

Olyan instrukciók érkeztek, hogy pl. „dolgozzon egyedül”, konkrét célpontot nem jelöltek ki számára, de felhívták a figyelmét arra, hogy a „város belső részei problémásabbak” lehetnek, gyakorlatilag rábízták, hogy eldöntse, hol csap le – írja a forward.com. Az eredeti szövegből arra a következtetésre jutottak a hatóságok, hogy a levél írójának nem anyanyelve a francia. Amedy Coulibalyt a rendőrök végül lelőtték.  

Kép: dailymail.co.uk

Megszakítás