„Pusztítsd el a zsidókat, mint a férgeket” – imádkozott egy lelkész Rio de Janeiróban.

Egy napvilágra került felvétel szerint Tupirani da Hora Lores, a Geracao Jesus Cristo egyház vezetője a következő szentbeszédet intézte híveihez egy szertartás alkalmával: Öld meg a zsidókat, Istenem, sújts le rájuk kardoddal, mert elhagytak Téged és elhagyták a nemzeteket!”. A megjelent hívők türelmesen hallgatták papjuk dörgedelmeit.

„Megjátszották magukat, prostituáltakhoz mentek, majd amikor megtérésre szólították fel őket, azt mondták, hogy megteszik, de hazudtak” – utalt a lelkész az inkvizíció alatt kényszerből kikeresztelkedett zsidókra.

„Istenem, amit megtettél a második világháború alatt, tedd meg még egyszer, ezért imádkozunk így hozzád: igazságot, igazságot, igazságot!” – zárta szavait a kis protestáns közösség lelkipásztora.

A brazil zsidók ernyőszervezete, a Sinagoga Sem Fronteiras feljelentést tett da Hora Lores ellen a rendőrségen, gyűlöletre való uszítás miatt. A rendőrség vizsgálatot ígért az ügyben. „Minden egyes feljelentéssel, minden egyes tagállamban nyilvánosságra akarjuk hozni ezt a bűncselekményt és eljárást követelünk az elkövető ellen, hogy a jövőben kétszer is meggondolja mindenki, aki ilyesmire készül” – mondta Gilberto Ventura rabbi, a Sinagoga Sem Fronteiras alapítója.

zsido.com

Forrás: TOI