Nem sokkal azután, hogy a United Hatzalah egy csapatot küldött Puerto Ricóba, hogy segítsen a Fiona hurrikán által sújtott területen élő embereknek, az izraeli önkéntes segélyszervezet egy második egységet is indított, ezúttal a floridaiak megsegítésére az Ian hurrikán által okozott pusztítást követően – számol be róla az israel21c.org.

„Ez az eddigi leggyorsabb fordulóidőnk különböző missziók esetében”

– mondta Dov Maisel, a United Hatzalah operatív alelnöke, amikor a csapat nemrég elindult Izraelből. A Floridába tartó önkéntesek között vannak mentősök, valamint traumát kezelő pszichológusok. Fő feladatuk az lesz, hogy „pszichológiai elsősegélyt” nyújtsanak a Ian hurrikán által veszteségeket elszenvedett embereknek. Szükség szerint orvosi ellátást és humanitárius segítséget is nyújtanak.

A csapat vezetőjének ez lesz a harmadik ilyen missziója, és a második Floridában. Az egység legtöbb tagja számára sem ez az első nemzetközi segélymisszió, hiszen korábban olyan helyeken nyújtottak sürgősségi ellátást, mint Houstonban a 2017-es Harvey hurrikánt követően, Pittsburgh-ben a 2018-as zsinagógai lövöldözés után, Surfside-ban egy épület összeomlása miatt, valamint Moldovában az ukrajnai háború kezdetén kialakult menekültválság idején.

Fotó: United Hatzalah