Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija üdvözölte a döntést.

Benjámin Netánjáhu tegnap, a magyar, a cseh és a szlovák miniszterelnökkel folytatott találkozója után bejelentette, hogy Szlovákia innovációs és kulturális központot, Magyarország pedig diplomáciai jogkörökkel felruházott gazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben. „Hónapok erőfeszítéseit követően ma nagy eredményt értünk el”- közölte Netánjáhu.  „Magyarország úgy döntött, hogy gazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben, Szlovákia innovációs és kulturális központot nyit a fővárosban, a Cseh Köztársaság pedig megnyitja a jeruzsálemi Cseh Házat. Törekvéseinket siker koronázta” – tette hozzá.

Az izraeli miniszterelnök és felesége ebéden látta vendégül Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, Peter Pellegrinit, Szlovákia miniszterelnökét és Andrei Babis cseh miniszterelnököt és feleségét a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencián.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija üdvözölte a magyar miniszterelnök döntését a jeruzsálemi képviselet megnyitásáról. „Fontos lépés ez a két ország kapcsolatának erősödésében. A magyar kormány igazolta, hogy közeli szövetségesként tekint Izrael Államra. Ez üzenet a nemzetközi közösség és a magyarországi zsidóság számára is, az elkötelezettség üzenete. Magyarország és Izrael vezetői nem csak beszélnek az együttműködésről, hanem a gyakorlatban is megvalósítják azokat. A magyarországi zsidó közösség fontos tényezőként tekint magára a két ország közötti kapcsolatok tekintetében. A magyar kormány döntése egyben üzenet a magyar társadalom felé is: az Izraellel fenntartott jó kapcsolat nemzeti érdek, és a szélsőjobboldali csoportoktól hallható Izrael-gyűlöletnek, vagy antiszemitizmusnak nincs helye sem a magyar közbeszédben, sem a politikában – nyilatkozta Köves Slomó a Maarivnak .”

zsido.com

Forrás: Maariv

 

 

Megszakítás