Egy betiltott iszlamista csoport több mint egy tucat tagja állt bíróság elé Párizsban terrorizmus vádjával, miután a vezetőjüknél lehetséges zsidó célpontok listáját találták meg.

A zsidó üzletek listája Mohamed Achamlane birtokában volt, a Hyper Cacher lánc boltjai is szerepeltek rajta, olyanok, mint amilyenben négy embert öltek meg a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után. A gyanúsítottakkal szembeni vád: bűnszövetség létrehozása terrorista akciókra. Néhányuknak illegális fegyvertartás miatt is felelniük kell a bíróság előtt.

Állítólag egy zsidó bíró Albert Levy elrablását is tervezték, de ez nincs benne a vádiratban, mivel azzal kapcsolatban még nem történtek meg az előkészületek, ami már büntethető lenne. Más ismert zsidó közszereplők elrablását is tervezték –írja a ynetnews.com

Mohamed Achamlane, akit már ítéltek el erőszakos bűncselekmények miatt, azt állítja: nem terveztek támadásokat, csak az volt a célja, hogy „egyesítse a fiatal muszlimokat”. A csoport 2010-ben jött létre, saját meghatározásuk szerint az iszlámellenesség terjedésének megállítására. 2012-ben betiltották, miután dzsihádista propaganda jelent meg a honlapján.

Achamlane-t és társait azután tartóztatták le, hogy előkerült náluk három AK-47-es gépkarabély, egy gránát, egy pisztoly, a lista a zsidó üzletekről és egy leírás robbanóanyagok gyártásához.

Forrás: ynetnews.com

Megszakítás