Antiszemita szövegeket is közzétett az a 21 éves fiatalember, aki kilenc afroamerikai hívőt gyilkolt meg a bőrszíne miatt Charleston egyik templomában.

Szombaton vált ismerté az az internetes írás, amelynek feltételezett szerzője a dél-karolinai Charlestonban szerdán történt mészárlás elkövetője, Dylann Roof. A rasszista nézeteket hangoztató fiú a zsidóságról is gyűlölködő üzeneteket tett közzé az interneten – írta a JTA.

Roof, a nevével közzé tett írásban úgy fogalmazott, hogy szerint a „zsidó probléma” csak úgy lenne megoldható, „ha sikerülne valahogy lerombolni a zsidó identitást”. A túlnyomórészt a színes bőrűekkel szemben megfogalmazott, gyűlölködő mondatai között a zsidóságot „enigmának” nevezte, majd  hozzátette: „Nem próbálok meg úgy tenni, mintha érteném, a zsidók miért teszik azt, amit tesznek”.

„Szerintem a dolgok nem a zsidók vérével, hanem identitásával állnak összefüggésben. Úgy gondolom, hogy ha valahogy lerombolhatnánk a zsidók identitását, nem okoznának annyi problémát. A probléma az, hogy a zsidók Fehérnek néznek ki és sokszor Fehérek is, de még mindig kisebbségként tekintenek magukra. Úgy, mint a n* (színes bőrűek sértő megnevezése), a legtöbb zsidó mindig azon a tényen gondolkozik, hogy zsidó” – írta Roof a sok helyen zavaros és helyesírási hibáktól hemzsegő szövegben.

A nézeteivel és tettével világszerte megdöbbenést kiváltó fiatal saját magyarázatában azzal indokolta az afroamerikai hívők ellen elkövetett gyilkosságot, hogy egyedül nem választhatott „nyílt harcot egy gettóban”, de úgy látja „nincsenek szkinhedek, sem igazi Ku Klux Klan, és senki nem csinál semmit, csak az interneten társalog. Valakinek kellett vennie a bátorságot, hogy megcsinálja ezt a való világban, és azt hiszem, ez én vagyok”.

zsido.com