Házi kedvencüknek köszönhető, hogy a családtagok túlélték az antiszemita támadást.

Megrázó támadásról adott hírt a francia National Bureau for Vigilance Against Antisemitism (BNVCA) nevű antiszemitizmus-elleni csoport. A Párizs közeli Créteilben élő család lakásának bejárati ajtaját péntek éjjel felgyújtották. A családtagok a terjedő füstre nem, csak a kutyájuk jelzésére ébredtek fel – olvasható a Jerusalem Post honlapján.

A rendőrség beszámolója szerint az ajtót először tűzveszélyes folyadékkal kenték be, majd lángragyújtották. A lehetséges elkövetők egyike az áldozatok arab származású szomszédja, aki többször is antiszemita és szélsőséges nézeteket osztott meg az interneten. Múlt héten a családot hasonló erőszakos támadás érte, amikor egy ismeretlen tettes az autójukat gyújtotta fel.

„A támadás megerősíti a BNVCA megfigyelését, amely szerint az antiszemita cselekedetek – melyek zsidó helyszínek (zsinagógák, iskolák, közösségi központok) vagy utcán tartózkodó emberek ellen irányulnak – odáig fajulnak, hogy a zsidókat már saját otthonaikban támadják meg” – figyelmeztet a szervezet közleményében.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az elmúlt években folyamatosan nőtt a francia zsidók ellen elkövetett antiszemita támadások száma. Májusban egy vallásos zsidó nőt gyilkolt meg egy muszlim támadó Párizsban. A 27 éves férfi felmászott a 66 éves Sarah Lucy Halimi lakásába, brutálisan bántalmazta, majd kihajította az ablakon. A szomszédok beszámolója szerint a támadás alatt az elkövető nagy hangon Allahot éltette.

zsido.com

Kép forrása: JTA