Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje olvasott egy részt a Megillából a washingtoni Fehér Házban tartott purimi ünnepségen. Felesége, Ivanka Trump és az elnök közel-keleti megbízottja, Jason Greenblatt is részt vett az eseményen – írja a JTA zsidó hírügynökég.

A purimi megemlékezésen körülbelül 40 fő vett részt. Az eseményről Jason Greenblatt posztolt a Twitteren egy fotót, amelyen Jared Kushner olvas fel a Megillából. A Megilla tekercset jelent, ezek egyike Eszter könyve. Purimkor ennek felolvasását kell meghallgatni reggel és este.

„Hálás vagyok, hogy meghallgathattam a Megilla-olvasást, és köszönthettem Purim ünnepét a Fehér Házban. Nagyon büszke vagyok, hogy a csodás hazámat szolgálhatom”– írta Greenblatt.

„Tökéletesen olvasott a Megillából, le voltunk nyűgözve” – mondta Levi Shemtov rabbi, a Chabad-Lubavics mozgalom washingtoni szervezetének, az American Friends of Lubavitch-nak az alelnöke.

Kushner egyébként ortodox zsidó családban nevelkedett, így nem okozott neki gondot a héber szöveg felolvasása.

Levi Shemtov elmondta, hogy szervezete George W. Bush elnöksége óta segíti megszervezni a fehér házi Purimot. Az ünnepségen Megillát olvasnak, elmesélik a purimi csoda történetét, és kóser falatokkal látják vendégül a velük ünneplőket. Politikusok mellett az ott dolgozó hivatalnokok és a személyzet zsidó tagjai is részt vesznek az eseményen.

 

Forrás: neokohn.hu 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287