Izrael turisztikai és közlekedési minisztere is jelen volt csütörtökön a tel-avivi Ben Gurion reptéren, amikor megérkezett az első kínai járat.

Állami ünnepség keretein belül várták Izraelben csütörtökön, hogy megérkezzen a kínai Hainan Airlines nevű légitársaság első gépe a Ben Gurion reptérre. Az első járat landolását Yariv Levin turisztikai miniszter és Yisrael Katz közlekedési miniszter is a helyszínen tekintette meg.

Az ünnepség során Katz történelmi jelentőségűnek nevezte az eseményt, mellyel a zsidó állam és Kína közötti kapcsolatok mélyültek. „Ez az, végre megtörtént. A történelem szárnyain megérkezett az első kínai repülőgép Izrael földjére. Azért vagyunk jelen Yariv Levin turisztikai miniszterrel, hogy fogadhassuk az ide érkezőket” – nyilatkozott az izraeli vezető.

„Ben Gurion megálmodta az összeköttetést. Shamir lerakta a Kínával kötött kapcsolat alapköveit, Netanjahu pedig kibővítette és megerősítette a két ország között fennálló gazdasági kapcsolatokat – mondta Katz.

„Örülök, hogy közlekedési miniszterként hozzájárulhattam az Izrael és Kína közötti közvetlen járatok elindításában, ami hatalmas lehetőséget teremt országaink gazdasági és kulturális kötődéseinek erősítésében” – hangsúlyozta beszédében.

zsido.com

 

Kép forrása: Arutz Sheva