A nagy sikerre való tekintettel ismét elindítja sportlétesítmény menedzsment szakirányú továbbképzését a Zsigmond Király Egyetem (ZSKE). A jelentős érdeklődés miatt az országban egyedülálló posztgraduális szakra felsőfokú végzettséggel augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

Az Egyetem felismerte, hogy a sportlétesítmény menedzsment területén jelentős hiány van a megfelelően képzett szakemberekből, ezért indította el az országban egyedülálló posztgraduális képzést, amelyre rögtön hatalmas volt az érdeklődés és a túljelentkezés. Ez a siker indokolja, hogy most még nagyobb kapacitással, még szélesebb kör számára váljon elérhetővé ez a képzés.

A hallgatók korszerű menedzsment-ismereteket, jogi hátteret, műszaki ismereteket és pénzügyi képzést is kapnak, hogy a diplomázás után gond nélkül lássák el feladatukat kluboknál, sportszövetségeknél és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozásokban.

Ennek érdekében az Egyetem nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre. Az első évfolyam hallgatóinak többek között a FINA Budapest 2017 ügyvezető igazgatója, Szántó Éva tartott interaktív órát. A Groupama Arénában a „Labdarúgó stadionok üzemeltetése” kurzuson működés közben figyelhették meg a multifunkcionális létesítmény irányítását.

A stadiont üzemeltető Lagardère Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Igaz András Európa jelenleg egyik legmodernebb sportlétesítményének üzemeltetésével ismertette meg a diákokat. A hallgatók a gyakorlati képzés során egyebek mellett a Ferencváros-Pápa labdarúgó mérkőzés előkészületeiben és az esemény megvalósításában vettek részt.

A Testnevelési Egyetem (TE) szakmai támogatásával indult, hiánypótló képzésen Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, valamint a korábbi honvédelmi minisztertől és a májusban kormánybiztosnak kinevezett Simicskó Istvántól is tanultak a hallgatók. Mellettük neves oktatók, szakmai szervezetek képviselői és sport világmárkák marketingvezetői adják át a tudásukat a diákoknak.

A 3 féléves, posztgraduális, sportlétesítmény menedzsment képzés egyike azoknak a gyakorlatorientált kurzusoknak, amelyeket a megújuló, hamarosan Milton Friedman Egyetemként működő ZSKE idén ősszel indít. A képzésre 2018. augusztus 31-ig lehet jelentkezni. További információ a képzés honlapján érhető el.