Középiskolás diákok mutatták be startup-ötleteiket a befektetőknek egy olyan program keretében, amellyel Uzia Galil, az izraeli technológiai ipar egyik alapító atyja előtt tisztelegtek. Az ország minden részéből érkező ifjú ötletgazdák négy csoportjának angolul kellett bemutatnia termékét, jövőképét, üzleti modelljét a befektetőknek és hi-tech ipari vezetőknek – írja a nocamels.com.

A Moosh például mesterséges intelligencia alapú keresőmotorral segít megtalálni a tökéletes ajándékot szeretteidnek. Az ALTZ egy olyan alkalmazás, amelyet a demens betegek és családtagjaik életminőségének javítására terveztek.

A STARYEAM egy virtuális valóságban működő, otthoni használatra szánt vezetésszimulátor, amely pénzt, üzemanyagot takaríthat meg és a tanulók hamarabb teljesíthetik a vizsgákat. A Pro-Look pedig egy mesterséges intelligencia platform, amely a motorosok biztonsági profilja alapján csökkenti az elektromos robogókkal kapcsolatos baleseteket.

Nagyon örömteli látni ezeket a fiatalokat, az pedig különösen biztató, hogy milyen nagy arányban vannak köztük női vállalkozók

– összegezte tapasztalatait Yael Har Even, az Oracle Israel egyik vezetője.

Fotó: Karolina Grabowska

Megszakítás