A jeruzsálemi önkormányzat kezdeményezésére az önvédelem bekerül az iskolai tantervbe. A kilencedik és tizedik osztályos diákoknak krav maga oktatást vezetnek be – írja a Jpost. Ez a program is része Jeruzsálem biztonságos várossá fejlesztésének, beleértve az esetleges szexuális indíttatású támadások megelőzését, kivédését. A tréningeken arra is megtanítják a diákokat, hogyan lehet már előre felismerni és megelőzni az ilyen helyzeteket.

A krav maga az izraeli hadseregben kifejlesztett, alapvetően önvédelmi közelharc rendszer, amely az izraeli élet valós helyzeteire összpontosít.

A szexuális támadások az utóbbi években egyre gyakoribbá váltak, 2020-ban egy 16 éves lányt mintegy 30 férfi csoportosan erőszakolt meg egy eilati szállodában. Az eset nagyon megrázta az izraeli közvéleményt.

Ingyenes Krav Maga órák indulnak Izraelben

Egy új kezdeményezésnek köszönhetően bárki részt vehet a terrorhullám miatt indított ingyenes önvédelmi képzéseken. Tekintettel a zsidó lakosok ellen elkövetett terrortámadásokra, az izraeli Krav Maga Szövetség oktatói úgy döntöttek, hogy országszerte ingyenes önvédelmi képzésben részesítik polgártársaikat – olvasható a Jerusalem Post oldalán. „A feszült helyzet miatt, és tekintettel arra, hogy a lakosság nagy részét félelem … Olvass tovább

Borítókép: pedjasayeret1/Pixabay