Oberlander Báruch, a budapesti ortodox rabbinátus elnöke, Szabó György a Magyar Zsidó Örökség közalapítvány elnöke és Jehoshua Kaminetzky, a szerbiai chábád közösség vezetője közös levélben mondtak köszönetet a Magyar Kormánynak amiért kóser élelmiszert juttatott a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenedett vallási élet megsegítésére.

A levél tartalmát Havasi Bertalan kormányszóvivő ismertette és közölte, hogy számos ember és szervezet összehangolt tevékenységére volt szükség ahhoz, hogy kóser élelmiszert sikerüljön eljuttatni a belgrádi zsidó közösségnek  számol be a Magyar Hírlap.

A levél megfogalmazói kiemelték a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársainak segítségét, így Szijjártó Péter miniszter, Magyar Levente miniszterhelyettes és mások odaadó munkáját.

„Szívmelengető volt megtapasztalni az önzetlen segítő szándékot, a megértést, az összefogást. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar nemzet elválaszthatatlan részeként az ország döntéshozóival közösen segíteni tudtunk rászoruló belgrádi hitsorsosainkon” – szól a köszönetnyilvánító levélben.

A levél teljes tartalma alább olvasható: