Az izraeli Askannal együttműködve, olyan készüléket mutatott be a Samsung, melynek felhasználói könnyebben kiszűrhetik a vallásukkal ellentétes tartalmakat.

„Azért választottuk partnerünknek az Askant, mert a cég segíti a háredi közösséget, melynek tagjai szeretnék okos telefonkészülékeket használni és hozzáférni a fejlett eszközeinkhez úgy, hogy az teljes összhangban marad az életstílusukkal” – mondta Guy Hibash, a Samsung izraeli részlegének vezetője azután, hogy az óriáscég piacra dobta az első „kóser” telefonját.

Az izraeli Askan olyan technológia fejlesztésével foglalkozik, amely internetes szűrőket telepít az okos készülékekre. A módszernek köszönhetően a háredi közösség könnyebben képes kiszűrni és blokkolni a vallási szempontból sértő vagy nem megfelelő tartalmakat – írja a Jewish News Service.

A „kóser” operációs rendszer több Samsung készüléken, például a Samsung Galaxy S6 és S7, valamint az A5 és J1-es modelleken is elérhető lesz. Tzvi Braverman háredi rabbinikus bíró már jóvá hagyta a készülék használatát, azonban hivatalosan még Nissim Karelitz rabbi elismerésére is várnia kell a találmánynak.

zsido.com

 

Kép forrása: stuff.tv