Gyorsan fogynak a napok peszáchig. Alapos takarításra vár az egész lakás, hogy a két hét múlva beköszöntő ünnepet morzsáktól megtisztított helyiségek várhassák. Ez komoly és időigényes feladat, amiben a ház apraja-nagyja részt vállalhat. A szorgalmas munkában megéhező családtagokat pedig kiadós ebéddel kell ellátni. Ajánlunk egy gyorsan összeállítható, fél órán belül elkészíthető ebédet a peszáchi takarítással elfoglalt háziasszonyoknak (is).

Chilli con carne

húsos, tojásmentes

1kg darált marhahús

2 ek. étolaj

6 gerezd fokhagyma összetörve

2 nagy kaliforniai paprika felkockázva

1 doboz kukoricakonzerv

2 sült bab konzerv

1 tábla étcsokoládé (párve)

3 dl sör

2-3 dl. gyümölcslé

só, bors, szárított koriander, egész kömény és  fahéj ízlés szerint, 2 babérlevél

Az olajon megpirítjuk a darált húst a fűszerekkel. Beleöntjük a zöldségeket és a sört, majd tíz percen át forraljuk, míg a paprika kissé megpuhul. Hozzáadjuk a gyümölcslevet, majd az apró darabokra tört étcsokoládét. Amikor ismét felforr, beletesszük az áttört fokhagymát.  Szombatra, sólet helyett is alkalmas, egész éjszaka a melegítőlapon maradhat. Kuszkuszt kínálunk hozzá köretnek.

Kuszkusz

Az előfőzött kuszkusz elkészítése csak pillanatokat vesz igénybe, ráérünk egy perccel a tálalás előtt összeállítani:

Egy pohár kuszkuszhoz egy evőkanál olívaolajat öntünk, ízlés szerint megsózzuk, majd alaposan elkeverjük. Egy pohár, forrásban levő vizet öntünk rá, és állni hagyjuk, amíg a kuszkusz magába szívja a vizet.