Két hónappal azután, hogy gyermekeivel együtt kimenekítették egy arab faluból, az anya körülmetéltette a másfél héttel korábban született, negyedik gyermekét.

A körülmetélési szertartás alkalmával elmondott áldások és szövegek különleges jelentést nyertek az elmúlt héten, a kis Elior brit miláján. A kisfiú egy, az erőszakos férjétől nemrégiben elmenekült zsidó asszony gyermeke. Az anya és gyermekei a Jád Leáchim nevű szervezetnek köszönhetik szabadulásukat Kfár Kárá arab faluból.

A nő 30 éve született egy népes izraeli családba. Cháredi neveltetést kapott, de szülei részéről gyakran szenvedett el erőszakot. Húszas éveinek elején találkozott a lakóhelye közelében dolgozó arab férfival, akivel összeházasodtak, majd a férj családjához költöztek az észak-izraeli településre. A nő az arab férjében a saját, erőszakos szüleitől való megszabadulás lehetőségét látta.

Az évek során három lánynak adott életet, akik muszlimként nevelkedtek. Két évvel ezelőtt, férjének folyamatos erőszakoskodása nyomán az anya a gyerekekkel egy észak-izraeli, bántalmazott nők számára fenntartott intézménybe költözött, ám férjének ígérete és könyörgése nyomán mindannyian visszatértek Kfár Kárába.

Az erőszak azonban ezután csak még erőteljesebbé vált, így hamar rájött, mekkora hibát követett el, amikor hitt az ígéreteknek. A Jád Leáchim nevű szervezethez fordult, akik (többek közt arab) férjük fogságában levő zsidó nőknek nyújtanak segítséget. Végül sikerült őt kimenekíteni a faluból, és biztonságos, a férje számára elérhetetlen búvóhelyre rejteni a gyermekeivel együtt.

Amikor nemrégiben megszületett a fia, a nehézségek ellenére elhatározta, a háláchának megfelelően körülmetélteti. Az asszony Eliornak nevezte el az újszülöttet, ami annyit tesz: Isten a fényem – „hogy fényt adjon az életemhez” – mondta az anya.

Forrás: Arutz7

 

Megszakítás