Idén is megrendezték a korábbi években nagy sikert aratott hanukai korcsolyázást. A Városligeti Műjégpályán közel 400 korcsolyázó köszöntötte a fény ünnepét.

Az időjárás az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartotta a szervezőket. Úgy tűnt, a szokatlanul enyhe késő ősz és a korán beköszöntő hanuka nem kedvez az ünnepi korcsolyázásnak. Ám az első lángok fellobbantásakor már biztos volt, hogy idén is jégre vihetik az EMIH menóráját.

Szombat este tömött sorokban várakoztak a korcsolyázni és ünnepelni vágyok. A hangszóróból a szokásos slágerek helyett hanukai zene szólt. Az ünnepi lángokat Köves Slomó rabbi gyújtotta meg. A fergeteges hangulat mellett egy különleges felajánlás is született ezen az estén.

A koordinálásban és jegyeladásban résztvevő önkéntes segítők: Pozsonyi Patrik, Nyári Gabriella, Kórodi Péter, Rendetzki Klára, Iványi János, Ősz Andrea, Békefi Judit úgy döntöttek, segíteni szeretnének a közösség rászorulóin. A munkájukért járó fizetést nem fogadták el, hanem felajánlották a nehéz körülmények között élőket támogató Cheszed alapítványnak.

Megszakítás