A világhírű színésznő egy családfakutató műsorban tudta meg, hogy mi történt a rokonaival.

„Megfogadtam magamnak, hogy nem fogok sírni. De ez most nagyon nehéz” – mondta Scarlett Johansson a PBS nevű amerikai csatorna „Finding Your Roots” nevű családfakutató műsorában. A népszerű színésznő a kamerák előtt hallott először arról, hogy egyes családtagjai életüket vesztették a holokauszt idején.

„Hűha, ez szomorú” – mondta könnyeivel küszködve a műsor előzetesében Johansson, aki korabeli fényképeket nézegetve olvasta fel családtagjai tragikus halálának körülményeit. A kutatások szerint az amerikai sztár anyai ágú dédapjának testvére, Mosze Szlamberg és gyermekei, a 15 éves Zlata, valamint a 17 éves Mandlit a varsói gettóban veszítették életüket.

Johansson dédapja, Saul Szlamberg a szörnyűségek elől New Yorkba költözött, ahol bolti eladóként kezdett dolgozni. „Ez az egész valahogy közelebb hoz a személyiségemnek és a családomnak ehhez az oldalához. Nem számítottam rá” – fogalmazott a zsidó származású Johansson a videóban.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

zsido.com

Kép forrása: Youtube