A ”zene mindenkié” nem üres szólam a Budapesti Fesztiválzenekar számára, hanem konkrét cél. A Budapesti Fesztiválzenekar a koncerttermeken kívül is gyakran fellép, hogy a lehető legtöbben hallhassák élőben a világ egyik legjobb zenekarát, azok is, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük ellátogatni a koncertekre.

 E sikeres eseménysorozat újabb állomásához érkezett. A harmincadik évét betöltött világhírű zenekar ezúttal új utakat nyit, amelyek által a közönséggel való szorosabb és nyitottabb kapcsolatot szeretné még erősebben ápolni.

A közösségi programok keretében többek között magyarországi templomokba látogatnak el a muzsikusok, hogy ott elsősorban egyházi témájú zeneműveket autentikus környezetben tegyenek hozzáférhetővé a koncertekhez nehezebben jutó közönség számára. Részt veszünk az ország elhagyatott zsinagógáiba szervezett új eseménysorozaton is, amely során a BFZ együttműködik Köves Slomó rabbival, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével. A BFZ szeretné ráirányítani a figyelmet a zsidó örökségre, megismertetni a helyi közösségeket azzal a sokszínűséggel, amely egykor Magyarországot jellemezte. E szórakoztató és befogadó szellemű események célja, hogy minden magyar számára meg- és elismerhetővé váljon a zsidóság magyarországi történelme.

A zsinagóga-koncerteken a közönség Weiner Leó, Betty Olivero és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait hallgathatja, majd Köves Slomó rabbi történelmi visszatekintésre és beszélgetésre invitálja a közönséget, akik végül zsidó ételeket is kóstolhatnak.

Időpont: 2014. június 16. 19:00 óra
Helyszín: Mádi Zsinagóga, Táncsics utca 38.

 A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen
vagy a Mádért Kulturális Nonprofit Kft.-nél (3909 Mád, Rákóczi utca 50. +36 20 617 9700)

További információ:

http://www.bfz.hu/events/bfz-a-kozossegert-zsinagoga-koncert/

 

Megszakítás