A párizsi városháza egyik baloldali képviselője szerint a Paris Plage fesztiválon Tel-Aviv megjelenése „rossz üzenet közvetítene”.

Párizsban a hét minden napján más ország neves tengerpartját varázsolják a Szajna partjára. Danielle Simonnet baloldali képviselő szerint nem lenne szabad az izraeli városnak megjelennie a Paris Plage nevet viselő egyhetes fesztivál során.

A JTA értesülései szerint Tel-Aviv csütörtökön kerülne főszerepbe, azonban egy hétfői rádiós interjúban Simmonet úgy fogalmazott, hogy azt a napot inkább „egy békés tiltakozásnak, a testvériség támogatásának, továbbá az antiszemitizmus és rasszizmus minden formája elleni harc támogatásának, és a palesztin állam elismerésének kellene szentelni”.

Az elmúlt hét évben Párizs huszadik – kiugróan magas muzulmán lakossággal rendelkező – kerületének képviseletét ellátó hölgy szerint Tel-Aviv megjelenése „nagyon rossz üzenetet közvetítene” és az „izraeli kormány számára szép kis PR-fogás lenne, amit Párizs tálcán kínál fel”.

A CAPJO-Europalestine nevű palesztin-barát csoport közben ellendemonstrációt hirdetett arra az esetre, ha az eseményt nem törlik el. Az Antiszemitizmus Elleni Éberség Nemzeti Irodája (BNVCA) elítélte Simonnet kijelentéseit és a párizsi rendőrség segítségét kérte a rendezvény idejére, tartva az antiszemita támadások lehetőségétől.

zsido.com