Izgalmas előadásokkal, családias hangulattal és fantasztikus ételválasztékkal várták a ráckevei hétvége résztvevőit a szervezők.

Az őszi sábáton témájául a zsidó történelem nagyjait választották a szervezők. Az olyan közismert nagyságok mellett, mint Mózes és a Báál Sém Tov, bemutatták többek között Debóra prófétanőt, a Nagy Gyülekezet tagjait, Jehudát, a fejedelmet és a pozsonyi Chátám Szófer rabbit is.

Minden egyes személyhez egy-egy nagyobb témát is csatoltak, így például Dávid és Sa­lamon kapcsán a zsidó költé­szet, Joszéf Káró kapcsán a mindennapi élet szabályai, Menachem Mendel Schneerson rabbi, a lu­ba­vicsi Rebbe kapcsán pedig a Ho­lokauszt utáni zsidóság kérdéseit járták körül.

A hotel wellness-részlegében szombat előtt és után is felfrissülhettek a résztvevők. A közösen fogyasztott étkezéseknél ínycsiklandó kóser menüvel, az ét­kezések között pedig hatalmas sü­temény és gyümölcsválasztékkal várták a vendégeket a Bét Me­náchem Gyermekoktatási Köz­pont konyhájának dolgozói.

A sábáton szó eredetileg a smita évhez kapcsolódik. Izraelben ma a kifejezést a hosszabb szabadság, általában legalább két hónapnál hosszabb munkaszünet megnevezésére használják. Angol nyelvterületeken terjedt el először, hogy a kifejezést hétvégi oktatási rendezvények megjelölésére használják. A sá­bá­tonok részét képezik a kö­zös szombati imák és ünnepi ét­kezések is.

A következő Ráckevei sábá­ton várhatóan május 20-22. között lesz.