Gyűlölet-bűncselekmény miatt emeltek vádat egy tizenéves fiatal ellen, miután megtámadott egy Crown Heights-i zsidó férfit.

Egy minden előzményt nélkülöző támadás miatt emeltek vádat egy brooklyni fiatal ellen gyűlölet-bűncselekmény elkövetése miatt. A tizenéves fiatalember New York Crown Heights nevű, elsősorban lubavicsi haszidok és afroamerikaiak által lakott városnegyedében esett neki egy zsidó férfinek.

Az eset néhány nappal ezelőtt történt egy forgalmas kereszteződésben. Az áldozat éppen az út túloldalára kelt át, amikor egy, a kezében botot tartó, sötét bőrű fiú leszólította. A férfi érzékelte, hogy támadás készül, és megpróbált bemenekülni egy közeli tisztítóba, mely barátja tulajdonában van, ám a támadó utánaszaladt, és hátulról többször megütötte a botjával. Miután a bot kettétört, a támadó bedobta a boltba, áldozatának és még egy személynek sérülést okozva ezzel.

A támadót a rendőrség és a zsidó közösség Shomrim („Őrök”) egységének tagjai néhány perccel később elfogták. A rendőrség egy tisztje elmondta, hogy a fiatalembert mindössze egy fél órával korábban engedték szabadon a rendőrállomásról, ahova azért szállították, mert egy utcai árusnál lopáson érték. A jelenlegi vádpontok között a bántalmazás, fenyegetés, zaklatás, fegyver jogtalan birtoklása, valamint gyűlölet-bűncselekmény szerepel.

Egy nappal e támadás előtt két zsidó férfi sérült meg gyűlölet-bűncselekmény során a szintén Brooklynban található Boro Parkban. Egyiküket, aki éppen a zsinagógából tartott hazafelé, egy autóból kiugró férfi rugdosta és verte meg, majd, amikor egy zsidó járókelő az áldozat segítségére érkezett, a támadó őt is rugdalni és ütlegelni kezdte.

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) helyi igazgatója, Evan Bernstein megköszönte a hatóságoknak, hogy mindkét esetben gyorsan és hatékonyan cselekedtek: „Igen felzaklatnak minket ezek a borzalmas támadások, és mindegyiket egyaránt elítéljük. Egyben köszönetet mondunk a New York-i rendőrségnek, valamint a gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó egységének a gyors cselekvéséért és az okok gyors kivizsgálásáért. Nem engedhetjük meg, hogy az ilyen és ehhez hasonló jellegű események mindennapossá és elfogadottá váljanak. Továbbra is támogatjuk a gyűlölet elleni fellépést, hogy New York biztonságos és élhető maradjon mindannyiunk számára.”

zsido.com

Forrás: algemeiner

Megszakítás