Lenny és Moishe Spektor, 27 hetes korukban születtek dajkaanyától Ukrajnában, egy nappal azután, hogy Oroszország elindította támadását a szomszédos ország ellen. Alex Spektor, az ikrek biológiai apja Lengyelországból szervezte meg a csecsemők biztonságos kimenekítését, hogy haza tudja őket vinni az Egyesült Államokba – derül ki a thejc.com összefoglalójából.

A vakmerő akciót az amerikai hadsereg veteránjai hajtották végre.

Bryan Stern, aki tagja volt az ikreket kimentő „Project Dynamo” nevű csoportnak, az NPR amerikai rádióállomásnak mesélt a történtekről. Elmondása szerint az oroszok a környéket lőtték, amikor magukhoz vették az újszülötteket. A föld remegett a közeli találatok miatt. A tüzérség nem törődött vele, hogy kórház is van a területen, csak a véletlennek köszönhető, hogy nem csapódott be egy lövedék akkor, de napokkal később már ezt az épületet is találat érte.

 

Egyesített erővel segítenek a Chábád-küldöttek az ukrajnai menekülteken

Hogyan tudja megoldani a Chábád-mozgalom 30 ezer zsidó kimentését, utaztatását és élelmezését?

 

A veterán katona, akik a háború kezdete óta már több, mint 100 ember menekítését szervezte meg Ukrajnából, szinte semmit sem tudott arról, hogyan kell koraszülött csecsemőket ellátni, ezért gyorsan megtanulta a legszükségesebb ismereteket, hogy a 14 órás úton ne legyen probléma.

Alex Spektor felesége Lengyelországban találkozott először a kicsikkel, a férjével együtt nagyon boldogok, hogy épségben sikerült kihozni a gyermekeiket.

 

Címlapkép: The JC

Megszakítás