A támadás Ciszjordánia északi részén történt a Shiloh összekötő úton. Az egyik katona állapota súlyos, társa könnyebben sérült, neki sikerült lelőnie a támadót, aki meghalt.

A katonák mind a ketten 20 éves körüliek, a támadás egy izraeli település és egy palesztin falu közelében volt. Az állapotuk stabilizálása után Jeruzsálembe vitték őket további kezelésre – írja a Haaretz. Az ünnep idejére érkeztek a környékre erősítésnek, egészségügyi szolgálatot láttak el. A 29 éves palesztin támadó – akit azóta már azonosítottak -, a közeli faluból származik. Egy késsel támadta meg a katonákat, egyiküket a nyakán sebesítette meg. A könnyebben sérült szanitéc tüzet nyitott és megölte a merénylőt. Az eddigi vizsgálatok szerint magányos támadóról van szó, nem áll kapcsolatban semmilyen szervezettel.

 

Two Israeli soldiers wounded in West Bank stabbing

Two Israeli soldiers were wounded on Wednesday morning in a stabbing attack at the Shiloh Junction in the northern West Bank. One of the victims was seriously wounded in his upper body and the other sustained light injuries to his back. The assailant was shot and killed on the spot.