Jehuda és Somron fiataljai festették le a lakóhelyeik közelében található buszmegállókban és útkereszteződésekben elhelyezett betonelemeket, amelyeket a katonaság azért telepített, hogy a járókelőket és utasokat védjék a terroristák között újabban nagy népszerűségnek örvendő gázolásos merényletektől. A minta természetesen az izraeli zászló volt.

A magukat mechuszánimnak (immunisak  – a fenyegetésekkel szemben) nevező csoportok azt tervezik, hogy napközben járműre erősíthető kis izraeli zászlókat osztogatnak majd az autósoknak.

A keddi festékakció csak a kezdet volt, a szervezőknek további ötletei vannak, melyek segítségével az izraeliek morálját és biztonságérzetét szeretnék erősíteni.

img638179

Az összehangolt munka érdekében egy koordinációs központot is kaialakítottak, ahonnan az ország különböző területein aktív mechuszánimokat irányítják majd, illetve igyekeznek új tagokat toborozni. Az ifjúsági csoport azt követően jött létre, hogy az október eleje óta tartó terrorhullám miatt egye erősebbé vált a bizonytalanság és a félelem az izaeli társadalomban.

„Az elmúlt ötven napban az izraelieknek egy új terrorhullámmal kell szembenézniük. A terroristák meg akarják törni a lelkünket, de mi ezt nem hagyjuk.” – mondta a csoport egyik vezetője.

12303975_1080722925294251_7566164507608808335_o

„A betonelemek befestése azt jelzi, hogy nem elégszünk meg a probléma helyi kezelésével – az egész nemzetre kiterjedő, valódi megoldásra van szükség. A következő hetekben-hónapokban kibontakozó, hansúlyozottan pártfüggetlen mozgalom célja, hogy az emberek visszakapják a biztonságérzetüket, a nemzet erősebbé váljon és egyértelművé tegyük, hogy mi állunk az igaz oldalon. Első lépésként elkezdtük a betonelemek befestését, hamarosan az egész ország kék-fehérben pompázik majd”- tette hozzá az aktivista.

 

Forrás: arutz7

Megszakítás