Egy izraeli férfi, aki nemrégiben a családjával a déli sivatagi Micpe Ramon város közelében foglalt szállást, meglepődött, amikor a szobájában egy nem várt vendéget talált – egy núbiai kőszáli kecskebakot. Az eset a Ramon-kráter szélén található Bereshit Hotelben történt – írja a Neokohn.

A közösségi médiában gyakran láthatók képek a szálloda medencéje közelében kíváncsiskodó kőszáli kecskékről, de ritka az olyan videó, amelyen az állat otthon érzi magát egy szállodai szobában.

„Mit teszel ilyen helyzetben?”

– kérdezte a férfi, aki videóra vette a szobájában tartózkodó állatot. A háttérben egy nő többször is azt kérdezte: „Mit tegyünk?”, miközben a kecske nyugodtan bolyongott a szobában.

Nem világos, hogy a férfi végül hogyan vette rá a kecskét, hogy elhagyja a szobáját. Később a közösségi médiában megosztott bejegyzésben azt írta:

„Ez történik Micpe Ramonban, ha egy pillanatra elfelejted becsukni az ajtót… az úriember megevett egy papírszalvétát, mielőtt visszakergették volna a sivatagba”.

A Jordánia és Izrael sivatagi hegyeiben a núbiai kőszáli kecskék veszélyeztetett fajnak számítanak, becslések szerint kevesebb mint 1500 egyed maradt belőlük.

 

 

Megszakítás