A civil szervezeteknek álcázott mozgalmakat valójában Rámállából és Gázából irányítják és finanszírozzák.

Gilád Erdán belbiztonsági felelős miniszter vizuális eszközökkel mutatta be egy konferencián, hogy az Izrael bojkottjáért küzdő BDS-mozgalom és a hozzá kötődő radikális baloldali csoportok milyen kapcsolatban állnak olyan palesztin terrorista szervezetekkel, mint a Gáza-övezetet irányító Hámász, a Palesztin Hatóságot vezető PFSZ (Fatah) vagy a marxista Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP).

„A gyűlöletkampány végrehajtói a Hámásztól és a PFSZ-től vették át az ideológiát. Céljuk Izrael megsemmisítése, és ennek érdekében készek bármire. A civil szervezeteknek álcázott mozgalmakat valójában Rámállából és Gázából irányítják és finanszírozzák. E szervezetek egynegyede terrorszervezetekkel áll kapcsolatban, pl. a Hámásszal vagy a PFLP-vel” – mondta Erdán.

Az is előfordul, hogy bizonyos arab civil szervezetek vezetői hivatalos tisztségeket viselnek az említett terrorszervezetekben is. Sáuán Dzsábárin, az al-Haq nevű NGO vezetője például 13 évet töltött börtönben, mert a PFLP katonai szárnyának tagja volt. A hírhedt terroristanő, Leila Khaled a hivatalos, dél-afrikai BDS kampányban gyűjtött pénzt a mozgalom céljaira, az amerikai Semidoun bojkottszervezet pedig a PFLP-vel áll kapcsolatban.

Nagy-Britanniában a Hámász befolyása jelentős: a Palesztin Visszatérési Központ, a Palesztin Szolidaritási Kampány, és az Ál-Ákszá Barátai csoport mind a gázai terrorszervezet támogatottja, és vezetőik személyesen is találkoztak Gázában Iszmáil Hánijével, a Hámász vezérével. E mozgalmak tagjai a múlt hónapban Londonban demonstráltak a Hámász mellett, és támogatták a határkerítés lerombolását célzó erőszakhullámot, mely több mint 120 ember halálát hozta.

A támogatás egyébként kölcsönös: a Palesztin Nemzeti Hatóság elfogadta a BDS-mozgalom stratégiáját, és bevezette az ENSZ emberi jogok bizottsága által megalkotott, izraeli cégek bojkottját előíró feketelistát.

Ezzel együtt Izrael az utóbbi időben egyre sikeresebben veszi fel a harcot a BDS-mozgalommal. Az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Kanada és az Egyesült Államok hivatalosan is elhatárolódott a bojkottmozgalomtól, és különböző korlátozó intézkedéseket vezettek be az ilyen csoportok működésével kapcsolatban. Az USÁ-nak már 25 tagállamában helyezték törvényen kívül BDS-mozgalmat.

„Az izraeli erőfeszítéseknek köszönhetően született jogi szabályozások miatt a BDS több millió dollárnyi támogatástól esett el az elmúlt években, melyet korábban országoktól és nemzetközi szervezetektől kapott. Arra törekszünk, hogy az Európai Unió államai megértsék, hogy az általuk kifizetett összegek jelentős része terrorszervezetekkel kapcsolatban álló csoportokhoz kerül. A terrorszervezetek és a BDS-mozgalom közötti összefonódás még sohasem volt erősebb, sem ideológiailag, sem pedig szervezetileg. Továbbra is harcolni fogunk az antiszemita gyűlölet ellen, melyet Rámállából és Gázából táplálnak” – jelentette ki a miniszter.

zsido.com

Forrás: JPost