Nagy felháborodást váltott ki, ezért bocsánatot kért az az amerikai tv csatorna, melynek műsorában náci szimbólumot használtak a zsidó ünnep alkalmából.

Bocsánatot kért az a chicagói televíziós csatorna, amely a jom kipuri ünnep kezdetéről szóló híradásában a Holokauszt idején nácik által zsidókra kötelezett sárga csillagot használt a képernyőn illusztrációként – írta a JTA.

A WGN élő adásában felbukkanó hatszögű sárga csillag belsejében „Jude” felirat, hátterében pedig az egykori koncentrációs táborokban hordott egyenruhák csíkjai szerepeltek. A közölt tartalom nagy felháborodást váltott ki a nézőkben, amiért a csatorna kénytelen volt bocsánatot kérni.

A WGN egyik műsorvezetője élő adásban számolt be arról, hogy megbánták a történteket. „A Jom Kipurhoz kapcsolódó anyagunkban olyan szimbólumot használtunk, amely kétség kívül rendkívül sértő a zsidó közösség számára. Tévesen mutattunk olyan szimbólumot, amit a náci Németország használt a zsidók azonosításához. Őszintén bocsánatot kérünk a hibáért” – mondta a műsorvezető szerdán.

Később a közösségi médiában is elnézést kértek az amerikai csatorna munkatársai. „Tényleg sajnáljuk, hogy véletlenül sértő képet használtunk a jom kipuri sztorinkhoz. Bocsánatot kérünk és mélyen sajnáljuk, hogy hibát követtünk el” – tették közzé a Twitteren.

sarga_csillag_twitter

 zsido.com

Képek forrása: jta.org