A palesztin elnök szerint Izrael kivégezett egy 13 éves fiút – valójában izraeli kórházban ápolják az illetőt, miután megkéselt egy 13 éves zsidó fiút.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szerda este azzal vádolta meg Izraelt, hogy „hidegvérrel kivégezte” a tizenhárom éves Ahmed Manasra-t. Abbász a palesztin tévében sugárzott beszédében hozzátette, hogy Izrael terrortámadást követ el a palesztinok és szent helyeik ellen, legyilkolja gyermekeiket (itt említette példaként a 13 éves fiút), és ezért a hágai nemzetközi büntetőbírósághoz készül fordulni. „Nem engedjük, hogy megváltozzon a helyzet az al-Aksza mecsetben” – jelentette ki. Megígérte, hogy a palesztinok folytatják a népi ellenállást.

A népi ellenállás újabban azt jelenti, hogy hentesbárddal kaszabolnak össze fegyvertelen zsidó járókelőket.

Abbász most sem ítélte el a palesztinok által sorozatosan elkövetett merényleteket, a terrorista akciókat elintézte annyival, hogy a stabilitás  hiányáért Izrael a felelős. A beszédben még csak nem is utalt arra, hogy az általa megnevezett 13 éves palesztin fiatal, akit szerinte az izraeliek hidegvérrel kivégeztek, az unokatestvérével együtt késsel felfegyverkezve megtámadott és súlyosan megsebesített egy 13 éves és egy 21 éves zsidó fiút. Az esetről videófelvétel is készült.

Az természetesen nem meglepő, hogy ez a részlet kimaradt a beszédből, hiszen egy másik hasonló merénylet elkövetőjét éppen a napokban avatta hőssé a Palesztin Ügyvédi Kamara.

A beszéd elhangzása után azonnal reagált az izraeli kormány. Netanjahu szerint Abbász hazudik és uszít. „Miközben Izrael a státus quo fenntartása mellett van a Mecsetek terén, Abbász cinikusan visszaél a vallással, és terrorra buzdít”.

Az ellenzéki Cionista Tábor nevű politikai párt is elítélte a palesztin elnök szavait, aki „súlyos, becsületsértő kijelentéseket tett, amelyek eltorzítják a valóságot, a teljes felelőtlenség határán vannak, és csak arra szolgálnak, hogy tovább táplálják a reménytelenség és gyűlölet lángját a térségben” – írták közleményükben.

A centrista Jes Atíd (Van Jövő) párt vezetője is kemény szavakkal bírálta a palesztin vezetőt, mert a kedélyek nyugtatása és az ártatlan izraelieket gyilkoló gyalázatos merénylők elítélése helyett Abbász beszéde „a vezetői képességek hiányáról tanúskodó nyomorult teljesítmény és a legalacsonyabb szintű gyávaság volt”- vélekedett Jaír Lapid.

Nem kivégezték, meggyógyították

Ekkor jött a fordulat. Dr. Asher Salmon, a Hadassah Egészségügyi Központ vezetője a mai napon bejelentette, hogy a 13 éves fiú életben van és a kórház egyik osztályán ápolják. Állapota nem súlyos. Az állítást a közzétett fotók is bizonyítják – írja a ynetnews.com.

Akkor összefoglalva: a 13 éves palesztin fiú megkésel egy 13 éves zsidó fiút. A rendőrök ártalmatlanná teszik, aztán izraeli kórházba szállítják, ahol izraeli orvosok meggyógyítják. Közben a palesztin elnök Izraelt vádolja terrortámadással és a fiú kivégzésével. Beszédét sok fiatal palesztin fiatal keserű dühvel hallgatja, közülük néhány kést ragad és elmegy keresni egy áldozatot, akin gyakorolhatja a népi ellenállást. És ez így megy tovább.

A média pedig megírja, hogy Izrael megint aránytalanul reagált.

zsido.com

 

Megszakítás