Az amerikai külügyminiszter elítélte a terrort, miután megérkezett Izraelbe, közel-keleti körútjának első állomására.

Az izraeli miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt röviden nyilatkozva kifejtette: sehol nem élhetnek úgy emberek, hogy napi szinten kelljen szembenézniük az utcán, késsel vagy autóval elkövetett támadásokkal. John Kerry hangsúlyozta, hogy határozottan elítél minden olyan cselekményt, ami ilyen súlyosan megzavarja egy nemzet mindennapi életét, működését.

A közös fotók elkészülése közben kijelentette: szeretne Netanjahuval arról tárgyalni, hogy milyen lehetőségei vannak a nemzetközi közösségnek a terror visszaszorításában, mi az aktuális helyzet Szíriában és mit lehet tenni az Iszlám Állam ellen. Az amerikai külügyminiszter felhívta rá a figyelmet, hogy az utóbbi hónapok terrortámadásaiban amerikai polgárok is meghaltak Izraelben – olvasható a jpost.com összefoglalójában.

Benjamin Netanjahu méltatta a stabilitás és a biztonság eléréséért tett közös erőfeszítéseket és kifejtette, hogy a világnak támogatnia kell Izrael terrorizmus elleni küzdelmét, főleg most, amikor máshol is megtapasztalhatták a militáns iszlamisták támadásait. „Ez nem csak a mi csatánk, ez mindenki csatája. Ez a civilizáció harca a barbarizmus ellen” – mondta az izraeli miniszterelnök.

John Kerry találkozni fog Mahmud Abbasz palesztin elnökkel is. Ennek kapcsán Dr. Yoram Ettinger, Izrael korábbi washingtoni nagykövete azt nyilatkozta: ez a látogatás nem enyhít a terrorizmus okozta nyomáson, inkább olaj a tűzre. Az egykori diplomata nem érti, hogy Kerry miért „jutalmazza” Abbaszt a látogatással, hiszen ő a „fő felbujtója” a támadásoknak.

Kép: timesofisrael.com

Megszakítás