A Hava Nagila egyedi feldolgozásával készített Párizsban videoklipet Gad Elbaz, izraeli énekes.

A közelmúltban történt terrorcselekményekre adott válaszul tette közzé legújabb videóját Gad Elbaz a Youtube-on. A francia utcákon forgatott klipben többek között felbukkan az Hyper Cacher kóserüzlet és a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségének helyszíne is, ahol számos áldozat életét követelték a januári terrortámadások.

Az angol nyelvű videóban Elbaz egy kelet-európai klezmer együttes, valamint amerikai, francia, és izraeli táncosok társaságában énekli el a modern zenei elemekkel feldolgozott dalt.

„Azért választottuk ezt a helyszínt, hogy zsidóként büszkén és emelt fővel sétálhassunk végig. Ki szeretnénk fejezni: itt vagyunk, hogy a francia és európai zsidóságot erősítsük szellemében és büszkeségében. Nem tiltakozásokkal és háborús sírással, hanem inkább dobokkal, tánccal és az örök zsidó énekléssel, ami végig erősítette létezésünket a kétezer éves számkivetettségünk alatt” – mondta a rehovoti születésű művész.

„A Hava Nagilát mindig játszották és a jövőben is örökké játszani fogják” – nyilatkozta a videó készítője, amit már 73 000-nél is többen néztek meg vasárnapi feltöltése óta.

 

Hava Nagila – Gad Elbaz הבה נגילה – גד אלבז

Join my Facebook page – https://www.facebook.com/GadElbazOfficial Management and production GAD ELBAZ Shlomi Cohen ZOAB Entertainment http://www.gadelbaz.com/ — s@gadelbaz.com — +972-52-4339353 13234438541 – USA 33177471253 – France PR: HOSHEN Production info@hoshenpro.com #GadElbaz #HavaNagila #Lechaim Directed and produced by Daniel Finkelman במאי ומפיק דניאל פינקלמן Co directed by Aharon Orian במאי שני

Kép forrása: youtube.com

Megszakítás