JÁTSZVA TANULNI,

TANULVA JÁTSZANI

A Nevelési és Oktatási Egyesület által fenntartott óvoda – GÁN MENÁCHEM – különleges előnyökkel rendelkező, amerikai módszerekkel üzemeltetett nevelési intézet, amely zöld övezetben, szakavatott óvónőkkel, naponta friss, egészséges ebéddel várja a növendékeket, akik két nyelvet sajátítanak el egyszerre – játszva. (RÉSZLETEK – a 9 oldalon).

A GYEREKSZOBÁBÓL AZ ÓVODÁBA

avagy mi van az új óvodában, ami nincs sehol, másutt?

Új, amerikai stílusú és módszerű óvoda nyílt Budapesten, a GÁN MENÁCHEM, amit a Chábád Lubavics – Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület hozott létre és működtet. Azok a gyerekek akik három éves korukban bekerülnek ebbe az óvodába, mire iskolába kerülnek magyarul és héberül már tudnak írni és olvasni, és angol nyelven is beszélnek egy kicsit.

Az ősi zsidó hagyományok alapján a három éves gyereket apja Tórára tanítja . Így a zsenge gyerek játszva sajátít el olyan tudományokat, amikkel társai csak az iskolában ismerkednek meg. A mi óvodánkban angolul beszélnek – a magyaron kívül – és héberül olvasni tanulnak.

Amit még elmondhatunk röviden óvodánkról, az a következő:

* Magánóvodánk, zöldövezetben, egészséges környezetben működik.

* Harmadába kerül mint más hasonló intézmények.

* Minden nap frissen főzött, ízletes kosztot kapnak a gyerekek.

* Óvodánkban amerikai módszerekkel bővített magyar tantervek alapján foglalkozunk a gyerekekkel akik már egészen fiatal koruktól megismerkednek a számítógéppel is.

* A Gán Menáchem óvodában kis (15 fős) csoportokban foglalkozunk a gyerekekkel.

Szakképzett óvónők foglalkoznak a 3-5 éves gyerekekkel, akik előtt feltárul egy ismeretlen világ. Ez a foglalkozás ötvözi a hazai miliőt a hamisítatlan zsidó hagyományokkal és az amerikai fejlett technikával. Az a gyerek tehát, aki nálunk végez , az iskolában játszi könnyedséggel halad előre, miután veleszületett tehetségét nálunk csiszolta, fejlesztette.

Információ és beiratkozás: Batshevá Oberlander, telefon: 268-0183

Megjelent: Egység Magazin 6. évfolyam 24. szám – 2014. július 29.