A spanyol Telefonica, Európa harmadik legnagyobb távközlési vállalata idén növelni kívánja beruházásait Izrael csúcstechnológiai ágazatában, többek között az e-egészségügy és más üzletágak területén.

Luisa Rubio, aki a Telefonica innovációs részlegét, a WayraX-et vezeti, már elindított egy befektetést Izraelben: az Upword mesterséges intelligenciát használ arra, hogy gyorsabb és hatékonyabb összefoglalókat készítsen jegyzetekből – írja az israelhayom.com.

A menedzser elmondta, hogy a WayraX, amely kis összegeket fektet be korai fázisú finanszírozásba, fontolgatja, hogy további két izraeli startupba invesztál, a döntés a következő hetekben várható. A digitalizált egészségügyet kiemelt területként kezelő Telefonica egyik fő célja, hogy az ügyfelek online kapcsolatba léphessenek az orvosokkal. Az izraeli befektetések ezt a fejlesztést támogatják.

Rubio a Reutersnek adott interjúban azt is elárulta, hogy Izrael lesz az egyik legfontosabb piacuk az új beruházások végrehajtása szempontjából.

“Tudjuk, hogy nagyon gyorsan kell lépnünk (a befektetési döntésekkel kapcsolatban), mert még soha nem láttam olyan dinamikus gazdasági környezetet, mint Izraelben”

– fogalmazott a szakember.

Fotó: Telefonica/Facebook